Ουρανοξύστης που θα κρέμεται από τον ουρανό έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται

Ένα φιλόδοξο concept που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας!

Μια ομάδα αρχιτεκτόνων από τη Νέα Υόρκη, θέλει να χτίσει τον ουρανοξύστη «Analema Tower», που θα κρέμεται από το διάστημα! Θα περιστρέφεται μάλιστα με απόλυτη ακρίβεια γύρω από τη Γη.
Ειδικότερα, πρόκειται για έναν ανάποδο ουρανοξύστη, ο οποίος θα κρέμεται από τον ουρανό, για την ακρίβεια, από έναν αστεροειδή που βρίσκεται σε τροχιά, έχοντας τοποθετηθεί εκεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Δείτε επίσης:  29 Εκπληκτικές και παράξενες φωτογραφίες που βρήκαμε σήμερα στο διαδίκτυο.

Το κτήριο θα κρέμεται με υψηλής αντοχής και δυναμικότητας σύρματα, τα οποία θα είναι τυλιγμένα στον αστεροειδή. Το σχήμα και το μέγεθος των παραθύρων θα αλλάζει, ούτως ώστε να προσαρμόζεται με τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες της ατμοσφαιρικής πίεσης, ενώ οι ένοικοι θα βγαίνουν έξω με… αλεξίπτωτο.

Ο Analemma Tower θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε τέτοια τροχιά ώστε να ταξιδεύει μεταξύ του βορείου και του νοτίου ημισφαιρίου καθημερινά, ενώ θα αντλούσε ενέργεια από συλλέκτες ηλιακής ενέργειας στο διάστημα, όπου θα «έβλεπαν» συνέχεια τον Ήλιο.

Δείτε επίσης:  31 Απλά αλλά πολύ εξοργιστικά πράγματα που σίγουρα σας ενοχλούν και εσάς.

Όσο για τα ενοίκια; Θα είναι για λίγους καθώς η υλοποίηση του έργου είναι «τσιμπημένη»…

Πηγή


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

7 γονικές συμπεριφορές που εμποδίζουν τα παιδιά να είναι επιτυχημένα.

Μωρό κοάλα κρατάει τη μαμά του που κάνει εγχείρηση [εικόνες]