Οι 3 πιο χρήσιμες λέξεις στο κρεβάτι.. Eιδικά η 2η ξεχωρίζει!

Ο καθένας μας μπορεί να έχει τις δικές του προτιμήσεις, ιδιαιτερότητες και επίπεδο εμπειρίας ως προς το σεξ, όμως υπάρχουν τρεις μικρές λεξούλες που είναι εξίσου χρήσιμες σε όλους αφού μπορούν ν’ αναβαθμίσουν αυτόματα την ερωτική μας ζωή.

Περισσότερο κι από την κατάκτηση νέων τεχνικών ή γνώσεων γύρω από τη σεξουαλική πράξη, η άνεση και η οικειότητα με τον παρτενέρ μας αποτελούν το πιο ισχυρό αφροδισιακό. Και για να υπάρξει άνεση και οικειότητα πρέπει να υπάρχει καλή επικοινωνία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πρώτα και πάνω απ’ όλα να μάθεις να εκφράζεις τις επιθυμίες και τα συναισθήματα σου και να ενθαρρύνεις τον ταίρι σου να κάνει το ίδιο. Δεν χρειάζεται φαντασία, δεν χρειάζεται να γίνεις πρόστυχη, ούτε να καταπατήσεις τις αρχές της ανατροφής σου. Το μόνο που χρειάζεται να πεις είναι:

1. “Νιώθω…”
Για να μπορέσεις να απολαύσεις στο έπακρο κάθε ερωτική εμπειρία θα πρέπει να είσαι σε θέση να συγκεντρωθείς στις αισθήσεις σου. Όμως όταν σε απασχολούν διάφορες σκέψεις είναι αδύνατον να συγκεντρωθείς στο σώμα σου, καθώς το μυαλό σου δεν μπορεί να ασχολείται ταυτοχρόνως και με τις σκέψεις και με το σώμα σου.

Γι’ αυτό όταν σε βασανίζει κάτι που έγινε ή που δεν έγινε και έχει σχέση με τον σύντροφο σου ή με οτιδήποτε σε έχει επηρεάσει συναισθηματικά, είτε καλό είναι είτε κακό θα πρέπει να το μοιραστείς μαζί του γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να “συντονιστείτε” και να εναρμονιστείτε ως ερωτικό ζευγάρι.

Αν ένας από τους δυο σας κρατάει μέσα του τα συναισθήματα του, ο άλλος θα το νιώσει και θα υψωθεί ανάμεσα σας ένα τοίχος που θα περιορίσει την ερωτική πράξη σε μια αποκλειστικά σαρκική συνεύρεση.

Αντίθετα, όταν μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου το μυαλό σου ξαλαφρώνει και μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα στις αισθήσεις σου και να επικοινωνήσεις ερωτικά με αποτέλεσμα μια αναβαθμισμένη εμπειρία και για τους δυο σας.

2. “Θέλω…”
Αν περιμένεις από τον σύντροφο σου να μαντέψει ό,τι σ’ ευχαριστεί στερείς κι από τους δυο σας την ευκαιρία να πάρετε περισσότερη ικανοποίηση από την ερωτική πράξη. Όσο ερωτευμένοι κι αν είσαστε, εκείνος δεν έχει το χάρισμα να διαβάζει τη σκέψη και θα τον διευκολύνεις απίστευτα αν απλά μοιραστείς μαζί του όσα σου αρέσουν που κάνει αλλά κι όσα δεν σου αρέσουν. Έτσι, θα τον ενθαρρύνεις κι εκείνον να κάνει το ίδιο και θα πάψεις να μένεις στο σκοτάδι για το κατά πόσο ικανοποιημένος είναι από την σεξουαλική σας ζωή.

Βλέπεις, ο καθένας μας έχει διαφορετικές προσδοκίες και ιδέες για το τι είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο στο σεξ και ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι θα αποκομίσεις μια θετική αισθησιακή εμπειρία είναι να μιλήσεις. Ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε μια μακροχρόνια σχέσηόπου γνωρίζετε καλά ο καθένας σας τις ιδιαιτερότητες ο ένας του άλλου, κάθε τόσο μπορεί να νιώσεις κάποιες νέες επιθυμίες ή να θέλεις να δοκιμάσεις κάποια καινούργια πράγματα δεν σου είχαν περάσει από το μυαλό ποτέ πριν. Μίλα λοιπόν και μίλα όσο πιο συγκεκριμένα μπορείς.

Το “ναι”, το “όχι” και το “μη” δεν είναι αρκετά για να κατατοπίσουν τον άλλον στο τι ακριβώς θέλεις. Αντίθετα, οι λεπτομέρειες είναι, μαζί με μια θετική καθοδήγηση. Πες του λοιπόν: “Μ’ αρέσει όταν μου…”, ή “Θέλω να με ακουμπήσεις εκεί”, λίγο πιο γρήγορα/αργά, πιο δυνατά, πιο βαθιά κ.ο.κ. Επίσης, μην ντρέπεσαι να είσαι ειλικρινής όταν κάτι σε ξενερώνει, αρκεί να είσαι εξίσου συγκεκριμένη, π.χ.: “όχι αυτό, με πονάει” ή “σταμάτα, αυτό με γαργαλάει”.

3. “Φτάνει!”
Το σεξ μοιάζει λίγο με το φαγητό: όσο πεινάς έχεις όρεξη να καταβροχθίσεις τα πάντα, όσο όμως χορταίνεις σιγά σιγά τρως όλο και μικρότερες μπουκιές μέχρι να νιώσεις το αίσθημα του κορεσμού και να σηκωθείς από το τραπέζι ευχαριστημένη. Αν ωστόσο συνεχίσεις να τρως ενώ έχεις χορτάσει θα σε πιάσει απέχθεια και η εμπειρία του φαγητού θα γίνει μια δυσάρεστη ανάμνηση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σεξ: καμιά φορά μπορεί να συνεχίζουμε από κεκτημένη ταχύτητα, όταν ακόμα κι ένα φιλί παραπάνω μπορεί να μας κάνει ν’ αρχίσουμε να νιώθουμε κορεσμό, να μας πιάνει πλήξη και να ευχόμαστε να σταματήσει.

Αν είσαι γαλουχημένη με την ιδέα της ανεξάντλητης αντοχής και των αλλεπάλληλων οργασμών που καλλιεργείται ευρύτατα στην εποχή μας -τύφλα να ‘χει η πορνοβιομηχανία- μπορεί να σου φαίνεται παράξενο να πεις “φτάνει”, όμως δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό απ’ αυτό. Στο κάτω κάτω το σεξ όπως και το φαγητό, είναι πρωτίστως μια σωματική ανάγκη και το περισσότερο δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο.

Όσο ερωτευμένη κι αν είσαι λοιπόν κι όσο κι αν καίγεσαι από λαχτάρα να ικανοποιήσεις τον αγαπημένο σου, πρόσεξε και σεβάσου αυτό που σου λέει το σώμα σου ακόμη κι νιώσεις την ανάγκη να διακόψεις πριν την κορύφωση.

Καμιά φορά απλά μπορεί να είσαι κουρασμένη και να προτιμάς να κοιμηθείς. Αλλά όποια κι αν είναι η αιτία του κορεσμού σου, αν τον αγνοήσεις στην προσπάθεια να κάνεις “καλή εντύπωση”,θα καταλήξεις να βλάψεις τη σχέση σας αφού μέσα σου θα αναπτυχθεί η αίσθηση της “υποχρέωσης”, η απέχθεια για το σεξ και τελικά η συναισθηματική αποξένωση από τον σύντροφο σου. Ταυτόχρονα εκείνος θα διαισθανθεί τη δυσαρέσκεια σου κι από εκεί μπορεί να ξεκινήσει μια αλυσίδα παρεξηγήσεων με αρνητικές συνέπειες για το σύνολο της σχέσης σας.

Αρκεί μια λέξη όμως για να τα αποτρέψει όλα αυτά και να κρατήσει ανοιχτό το κανάλι της επικοινωνίας και τη ροή των θετικών συναισθημάτων. Θυμήσου λοιπόν: το “φτάνει” είναι μια λέξη μαγική που όχι μόνο προστατεύει την ερωτική σου ζωή, αλλά αφήνει χώρο για την ανάπτυξη της ερωτικής επιθυμίας την επόμενη φορά.

πηγή

Υπάρχουν 11 Χόμπι «Ακονίζουν» το Μυαλό μας σύμφωνα με τους ειδικούς

Μάθε εάν έχεις φίλο-φίδι από 7 κακές συμπεριφορές!