Νέα έρευνα: Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες με έναν λιγότερο όμορφο άντρα

Μια νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να δείξει πως οι γυναίκες που έχουν παντρευτεί όχι ιδιαίτερα εμφανίσιμους άνδρες ίσως είναι πιο ευτυχισμένες και ψυχικά υγιείς. Η έρευνα έγινε από τα μέλη επιστημονικής ομάδας στο Southern Methodist University.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά 223 νιόπαντρων ζευγαριών (με γάμους διάρκειας το πολύ 4 μηνών) τα οποία κλήθηκαν να φωτογραφηθούν και βαθμολογήθηκαν με κριτήριο την εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ παράλληλα το κάθε ζευγάρι κλήθηκε να απαντήσει μια σειρά από ερωτήσεις που εστίαζαν στις διατροφικές τους συνήθειες και στη διάθεσή τους να κάνουν δίαιτα.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Body Image, αλλά και δηλώσεις της Tania Reynolds που ήταν μια από τις ερευνήτριες, οι γυναίκες που είχαν παντρευτεί όμορφους άνδρες είχαν την τάση να αγχώνονται πολύ με την εξωτερική τους εμφάνιση, να κάνουν διαρκώς δίαιτες και να εμφανίζουν εμμονές με την εξωτερική τους εικόνα.

Παράλληλα εμφάνιζαν πιο συχνά διατροφικές διαταραχές που συνδέονται με το άγχος και την κατάθλιψη, σε σύγκριση με τις γυναίκες που είχαν παντρευτει λιγότερο εμφανίσιμους άνδρες. Εντυπωσιακό δε είναι πως η έρευνα έδειξε πως στην περίπτωση των ανδρών δεν συμβαίνει το ίδιο. Δηλαδή οι άνδρες που είχαν παντρευτεί εμφανίσιμες γυναίκες δεν εμφάνιζαν την ίδια εμμονή με την εξωτερική τους εμφάνιση.

[sciencedirect] [fsu.edu]

Δείτε επίσης:  Οι 3 πιο χρήσιμες λέξεις στο κρεβάτι.. Eιδικά η 2η ξεχωρίζει!
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

7 Πράγματα που αλλάζουν με φυσικό τρόπο τον εγκέφαλο σας

Η σκληρή προπόνηση των γυναικών των ειδικών δυνάμεων της Κίνας που σοκάρει.. (Φώτο-Βίντεο)