Μόνο οι τελειομανείς τρώνε τα νύχια τους

Το φάγωμα των νυχιών, το τράβηγμα των μαλλιών και το τσίμπημα του δέρματος, αποτελούν σημάδια τελειομανίας και όχι ένδειξη άγχους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε τεστ που έγιναν, οι συμμετέχοντες ήταν πιο πιθανό να αρχίσουν να δαγκώνουν τα νύχια τους, όταν απογοητεύονταν με κάτι ή αν είχαν βαρεθεί συναισθήματα, τα οποία έχουν συνδεθεί με την τελειομανία.

Δείτε επίσης:  Βάλτε ένα παγάκι σε αυτό το σημείο στο κεφάλι σας και δείτε το θαύμα!

«Πιστεύουμε ότι όσοι εμφανίζουν αυτές τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές μπορεί να είναι τελειομανείς, κάτι που σημαίνει ότι δε μπορούν να χαλαρώσουν και να φέρουν εις πέρας διάφορα καθήκοντα σε ‘φυσιολογικούς ρυθμούς’» ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Kieron O’Connor.

«Κατά συνέπεια, είναι επιρρεπείς στην απογοήτευση, την ανυπομονησία και τη δυσαρέσκεια, όταν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, ενώ βιώνουν και υψηλότερα επίπεδα πλήξης και ανίας» συνέχισε ο ίδιος.

Δείτε επίσης:  Αλάτι: Τι ακριβώς προκαλεί στον οργανισμό μας και ποιες ασθένειες συνδέονται με την υπερκατανάλωση του

Σύμφωνα με τον καθηγητή, υπάρχει μια ισχυρή «γνωστική συνιστώσα» σε αυτού του είδους τις δράσεις, οι οποίες συνήθως συνοδεύονται από τελειομανείς πεποιθήσεις σχετικά με το πόσο οργανωμένος είναι κανείς.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Γιατί οι παντρεμένοι είναι πιο χοντροί από τους εργένηδες

Ο Έλληνας τζογαδόρος που προκάλεσε τον αρχινονό της Μαφίας να τραβήξει χαρτί 5 εκατομμυρίων