Δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν για να αυτοκτονήσουν και να αποθηκεύσουν το μυαλό τους σε υπολογιστές

Στη λίστα αναμονής που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 25 άτομα

Μια νέα τρέλα έχει ξεκινήσει να κάνει σιγά-σιγά την εμφάνισή της με πρωταγωνιστές δισεκατομμυριούχους που δηλώνουν πρόθυμοι να αυτοκτονήσουν με αντάλλαγμα την ψηφιακή αποθήκευση των περιεχομένων του εγκεφάλου τους.

Την τουλάχιστον περίεργη ιδέα ανέπτυξε η εταιρεία Nectome η οποία υπόσχεται πως μπορεί να αποθηκεύσει το περιεχόμενο του ανθρώπινου μυαλού σε υπολογιστή και έτσι να το καταστήσει «αιώνιο».

Ως αντάλλαγμα ζητάει από τους πελάτες της να υποβληθούν σε μια διαδικασία που θυμίζει υποβοηθούμενη ευθανασία και είναι νόμιμη σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.
Στη λίστα αναμονής που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 25 άτομα.

Δείτε επίσης:  O πρώτος ηλεκτρικός τράκτορας 2000 αλόγων είναι γεγονός και είναι πανέμορφος!

Η διαδικασία που όπως εξηγεί η εταιρεία είναι «100% θανατηφόρα» προβλέπει τη χορήγηση ουσιών για ταρίχευση στον πελάτη ενώ εκείνος είναι ακόμη ζωντανός. «Ο χρήστης θα βιώσει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή της υποβοηθούμενης ευθανασίας» ισχυρίζεται ο συνιδρυτής της Nectome, Ρόμπερτ Μάκινταϊρ.

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο σας ώστε να παραμείνουν άθικτες όλες οι αναμνήσεις σας: από το αγαπημένο σας βιβλίο έως τα συναισθήματα για μια μηλόπιτα ή ένα δείπνο με τους αγαπημένους φίλους και την οικογένεια. Πιστεύουμε ότι μέσα στον αιώνα που ζούμε θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα προκειμένου να επαναφέρουμε τη συνείδησή σας» επισημαίνει στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Δείτε επίσης:  To αγόρι από τη Ρωσία που περιγράφει με λεπτομέρειες την προηγούμενη ζωή του στον πλανήτη Άρη

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Τι είναι η Ζέα και γιατί απαγορεύτηκε στην Ελλάδα;

16 Πραγματικοί Διάλογοι που ακούστηκαν σε αίθουσες δικαστηρίου