Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;

Έως και 4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν οι καπνιστές να αποκτήσουν…
γκρίζα μαλλιά σε νεαρή ηλικία και να ασπρίσουν πολύ γρήγορα, όπως επισημαίνεται σε σχετική έρευνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κάπνισμα, οι αρρώστιες αλλά και η λήψη ορισμένων φαρμάκων συμβάλλουν στην πρόκληση των γκρίζων και άσπρων μαλλιών.

Πιθανοί λόγοι είναι αφενός ότι με το κάπνισμα η νικοτίνη δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος στους αδένες και ως εκ τούτου παράγεται λιγότερη μελανίνη, ενώ αφετέρου μερικές ασθένειες επιφέρουν πρόωρο άσπρισμα των μαλλιών, όπως είναι η αναιμία λόγω έλλειψης βιταμίνης Β12, το σύνδρομο Werner καθώς και αυτοάνοσα νοσήματα.

Δείτε επίσης:  11 Σημάδια που αποκαλύπτουν ότι έχετε ωριμάσει μέσα από δυσκολίες και όχι λόγω ηλικίας.

Οι ειδικοί σημειώνουν επίσης, ότι η λήψη φαρμάκων όπως είναι οι αμφεταμίνες και το λίθιο, προκαλούν μερική πτώση των μαλλιών, ή και γκριζάρισμα ενώ ακόμα και μερικά συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη Ε και ορισμένα βότανα όπως η echinacea, έχουν συσχετισθεί με την πρόωρη εμφάνιση γκρίζων μαλλιών.

Όπως λένε οι επιστήμονες, η διαδικασία μείωσης της μελανίνης στα μαλλιά μπορεί να αρχίσει πολύ νωρίς, ακόμη στην εφηβεία για κάποιους ανθρώπους.
Ωστόσο είναι άγνωστος ο λόγος που τα μελανοκύτταρα αρχίζουν να μειώνουν την παραγωγή τους σε κάθε άτομο αλλά και το πότε αρχίζουν.

Δείτε επίσης:  Άφησε τον Γιο της στον πρώην της μόνο για λίγη ώρα. Όταν της έστειλε φωτογραφία το προσωπάκι του μέσα στον εμετό, ήταν ήδη αργά..

Σίγουρα όμως υπάρχουν και γενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν το πότε θα παρουσιαστούν οι πρώτες γκρίζες τρίχες. Το σύνηθες είναι τα πρώτα γκρίζα μαλλιά να εμφανίζονται μετά από την ηλικία των 30 ετών στους άνδρες και μετά τα 35 στις γυναίκες. Σε ορισμένες οικογένειες όμως τα άτομα αρχίζουν να γκριζάρουν εξαιρετικά νωρίς από την ηλικία των 20 ετών.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Νερό με Χυμό Φρούτων ή Λαχανικών θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά με αυτόν τον εύκολο τρόπο

Ευτυχία είναι η άφιξη ενός μωρού στην οικογένεια