Ανακάλυψαν Σχολικούς Πίνακες Ανέγγιχτους για σχεδόν 100 χρόνια με σκίτσα και σημειώσεις τις εποχής!

Η μαγεία της ιστορίας δε βρίσκεται αποκλειστικά σε ημερομηνίες, εξωτικά μέρη, διάσημες προσωπικότητες και βαρύγδουπες συνθήκες. Το παρελθόν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που διαβάζουμε στα σχολικά εγχειρίδια. Περισσότερο μας συναρπάζουν οι απλές, καθημερινές ιστορίες που δείχνουν αυτό που ήταν σε σχέση με αυτό που ισχύει σήμερα.

Όταν οι εργολάβοι άρχισαν τις εργασίες τους σε 4 αίθουσες του σχολείου Emerson High School, ήξεραν ότι η ανακαίνισή τους είχε σκοπό να συμβάλλει στην καλύτερη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού χώρου, δε φανταζόντουσαν όμως πως οι εργασίες τους θα είχαν αντίκτυπο στην τοπική ιστορία.

Πρώτο μέλημά τους ήταν να απομακρύνουν τους μαυροπίνακες, όταν όμως ξεκίνησαν έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη…

Κάτω από τους ήδη υπάρχοντες πίνακες υπήρχαν και άλλοι, ανέγγιχτοι για σχεδόν 100 χρόνια! Τα σχέδια που βρισκόταν πάνω τους έμοιαζαν λες και είχαν σχεδιαστεί την προηγούμενη μέρα!

Αυτός ο πίνακας της προπαίδειας μας δίνει μια ιδέα του πως διεξάγονταν τα μαθήματα το 1917 και τεχνικές που χάθηκαν με το πέρασμα του χρόνου.

Το σοκαριστικό όμως δεν είναι μόνο τι γράφουν οι πίνακες, αλλά και πως είναι γραμμένα όλα αυτά! Καλλιγραφία όπως αυτή στην παρακάτω εικόνα, είναι πραγματικά μια χαμένη μορφή τέχνης…

Twitter/Oklahoma City Public Schools

Μπορεί το στυλ και το περιεχόμενο των μαθημάτων να μην είναι οικείο στους σημερινούς μαθητές του σχολείου, σίγουρα όμως ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στους προγόνους τους. Όσο για τους πιο ηλικιωμένους, όταν ο διευθυντής κ. Kishore έδειξε τους πίνακες στην 85χρονη μητέρα του «απλά στεκόταν εκεί και έκλαιγε. Ήταν σαν βρισκόταν πάλι στα μαθητικά της χρόνια«.

Στην πραγματικότητα είναι πιο παλιά από τη μητέρα του κατά 13 χρόνια. Δύο ημερομηνίες βρέθηκαν στους πίνακες: 30 Νοεμβρίου 1917 και 4 Δεκεμβρίου 1917.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιες ζωγραφιές έγιναν από μαθητές και ποιες από καθηγητές.

Μέσα από αυτές τις απλές, καθημερικές οδηγίες καθαριότητας και υγιεινής, είναι σα να μεταφερόμαστε 100 χρόνια πίσω…

Το Emerson High School χτίστηκε το 1895 και από τότε έχει γνωρίσει αρκετές αλλαγές και ανακαινίσεις, αλλά ποτέ δεν ήρθε στο φως κάτι παρόμοιο.

Δείτε επίσης:  10χρονος Χάνει τον Μπαμπά του από Καρκίνο. Λίγες μέρες μετά ξεσπάει σε Κλάματα όταν Βλέπει ΤΙ τον Περιμένει έξω απ’το Σπίτι του!
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

Έρπης γεννητικών οργάνων: Αυτά είναι τα έξι συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

7 Σημάδια ότι ο τύπος που γνώρισες αξίζει το χρόνο σου