«Χρονοκάψουλα» 220 ετών ανοίχτηκε στις ΗΠΑ

Μία «χρονοκάψουλα» 220 ετών άνοιξαν χθες αξιωματούχοι της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Μεταξύ των αντικειμένων που υπήρχαν μέσα στο κουτί ήταν κέρματα, ένα χάλκινο μετάλλιο που απεικόνιζε τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, όπως επίσης αρχεία και εφημερίδες.

masaxouseti-anoiksan-xronokapsoula-220-eton

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουίλιαμ Γκάλβιν, γραμματέας της κοινοπολιτείας «η ιστορία της Μασαχουσέτης αποτελεί ιστορία των ΗΠΑ» και πρόσθεσε ότι τα αντικείμενα μέσα σε αυτό είναι σύμβολα των μεγάλων ιδρυτών της χώρας.

Το κουτί θάφτηκε στις 4 Ιουλίου 1795, σε αναγνώριση της 20ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αμερικής.

Το περιεχόμενο της «χρονοκάψουλας» αποκαλύφτηκε για πρώτη φορά μετά το 1855, οπότε και είχε ανοιχτεί ξανά, τα αντικείμενα μέσα είχαν καθαριστεί ενώ είχαν προστεθεί και άλλα, όπως εφημερίδες και κέρματα.

masaxouseti-anoiksan-xronokapsoula-220-eton-1

da9597c2-a7d4-4ce3-ad85-da5cf4d89bed-460x276

Το περιεχόμενο του κουτιού θα εκτεθεί σε μουσείο για ορισμένο χρονικό διάστημα προτού επανατοποθετηθεί στην «κρυψώνα» του, με την προσθήκη αντικειμένων από την τωρινή εποχή.

Τα βίντεο που ακολουθούν ξεκινούν από την πρώτη στιγμή που πήραν στα χέρια τους την χρονοκάψουλα οι επιστήμονες, έως πριν λίγες ώρες από την δημοσίευση του άρθρου

 


via

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Τον άνθρωπο που διώχνεις και γυρνά να σου δώσει κι άλλη αγάπη – Αυτός είναι ο άνθρωπος σου

10 Φωτογραφίες με μαμάδες και κόρες που μοιάζουν να έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία