Οι 13 πιο παράξενες παθολογικές ασθένειες!

Υπάρχουν πολλά ιατρικά περιστατικά που έχουν σοκάρει τον κόσμο και μόνο στο άκουσμα τους. Αυτά βλέπουμε λοιπόν και ευχαριστούμε καθημερινά τον θεό, που έχουμε τουλάχιστον την υγεία μας.

Βέβαια, υπάρχουν και μερικές παθολογικές ασθένειες, τις οποίες δεν τις έχουμε καν ακουστά, λόγω του ότι είναι (ευτυχώς) αρκετά σπάνιες, οι οποίες είτε ήταν εμφανείς από την γέννηση κάποιων ανθρώπων είτε εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια πολύ αργότερα. Στην λίστα που ακολουθεί, μπορείς να δεις τις 13 πιο παράξενες ασθένειες όλου του κόσμου!

Οι πιο περίεργες παθολογικές ασθένειες που υπάρχουν

Δερματικά κέραταasthenies-derma-kerata

Τα δερματικά κέρατα είναι μια κλινική διάγνωση, κατά την οποία εμφανίζεται στην επιφάνεια του δέρματος και κυρίως το κεφάλι, μια ή και περισσότερες κωνικές κερατινοποιημένες προεξοχές, που μοιάζουν πολύ με κέρατα, σε μικρογραφία.

Macrodactylyparaksenes-pathologikes-asthenies

Τα πρώτα συμπτώματα αυτής της δυσαναλογίας, εμφανίζονται κατά την γέννηση ή αναπτύσσονται μέσα στα πρώτα χρόνια της ζωής. Δεν αφορά όμως μόνο ένα μέρος του σώματος όπως τα δάχτυλα, αλλά συνήθως επηρεάζει τόσο τους μαλακούς ιστούς όσο και τα σκελετικά στοιχεία. Αυτή η πάθηση είναι επίσης γνωστή και ως γιγαντισμός.

Επιδερμική δυσπλασίαepidermiki-displasia

Κάπου θα έχεις ξανά δει τον άνθρωπο δέντρο. Η επιδερμική δυσπλασία είναι μία εξαιρετικά σπάνια αυτοσωματική γενετική κληρονομική διαταραχή του δέρματος, η οποία σχετίζεται με τον υψηλό κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος.

Αιμαγγείωμαperierges-asthenies

Αυτός που βλέπεις είναι ένας καλοήθης όγκος των ενδοθηλιακών κυττάρων, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες καλύπτουν εσωτερικά τα αιμοφόρα αγγεία. Κατά τα αιμαγγειώματα, τα ενδοθηλιακά κύτταρα πολλαπλασιάζονται σε ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς και γι” αυτό εμφανίζονται αυτά τα σημάδια.

Υδροκεφαλισμόςidrokefalismos-asthenia

Αυτή είναι ίσως και η πιο γνωστή παθολογική ασθένεια μέχρι στιγμής. Κατά τον υδροκεφαλισμό, υπάρχει μια συσσώρευση υγρού στο εσωτερικό του κρανίου, πράγμα το οποίο οδηγεί στην διόγκωση του εγκεφάλου.

Nomapathologiki-asthenia-noma

Η εναλλακτική ονομασία αυτής της ασθένειας είναι Cancrum Oris και είναι μια είναι μια γαγγραινώδης λοίμωξη, που επηρεάζει σχεδόν μόνο τα μικρά παιδιά τα οποία έχουν κακή υγιεινή, αλλά και διατροφή. Γι” αυτό και την συναντάμε πιο πολύ στις αφρικανικές χώρες.

Maggot Infestation (Μόλυνση με σκουλήκια)apokroustikes-astheneies

Μέχρι στιγμής μόνο ένα περιστατικό έχει γίνει γνωστό, ενός 75χρονου ο οποίος ένιωθε πόνο για περίπου μία εβδομάδα στο δάχτυλο του, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν σκουλήκια που του έτρωγαν την σάρκα. Το διαβητικό έλκος ήταν η αιτία γι αυτή την μόλυνση.

Νευροϊνωμάτωσηperiergi-asthenia-prosopou

Η Νευροϊνωμάτωση είναι μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει την ανάπτυξη των κυττάρων του νευρικού συστήματος, δημιουργώντας όγκους στους νευρικούς ιστούς. Οι όγκοι αυτοί υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν οπουδήποτε στο νευρικό μας σύστημα, από τον νωτιαίο μυελό μέχρι και τον εγκέφαλο. Το πιο συνηθισμένο όμως είναι στο πρόσωπο!

Πολυοστική ινώδης δυσπλασίαasinithistes-asthenies

Αυτή είναι μια διαταραχή κατά την οποία πολλά οστά αντικαθιστούνται από ινώδη ιστό, πράγμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλαπλά κατάγματα και δυσμορφία στα πόδια, τα χέρια και ακόμη πιο συχνά στο κεφάλι.

Πολυμελίαpolymelia-simptomata

Όπως λέει και η λέξη, η πολυμελία είναι μια ανωμαλία η οποία εμφανίζεται κατά την γέννηση και το χαρακτηριστικό της είναι ότι το μωρό εμφανίζεται με περισσότερα άκρα από το φυσιολογικό. Συνήθως μιλάμε για 5 ή και έξι πόδια ή ακόμη και για περισσότερα δάχτυλα στα χέρια. Επίσης, τα επιπλέον άκρα είναι μικρότερα και παραμορφωμένα.

Προγηρίαasthenia-progiria

Εναλλακτικά ονομάζεται και σύνδρομο Hutchinson-Gilford. Είναι μια διαταραχή που προκαλεί την πρόωρη γήρανση των παιδιών, ξεκινώντας από τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους, όπου υπάρχει αργή ανάπτυξη και τριχόπτωση.

Υπερτρίχωσηupertrixosi

Είναι μια παθολογική διαταραχή η οποία δεν κάνει διακρίσεις, καθώς μπορείς να την συναντήσεις τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες, αλλά ακόμη και μωρά και όπως καταλαβαίνεις κάνει τους ανθρώπους να βγάζουν υπερβολικές τρίχες και να μοιάζουν με λυκάνθρωπο. Εξού και είναι γνωστή και ως το σύνδρομο του λυκανθρώπου.

Σύνδρομο διπλού προσώπουsindromo-diploy-prosopou

Όπως πολύ εύκολα μπορείς να καταλάβεις, μιλάμε για παιδιά τα οποία γεννιούνται με έναν κορμό και τον σωστό αριθμό άκρων αλλά χωρίζεται το κεφάλι τους στο σημείο της μύτης, δημιουργώντας ένα δεύτερο πρόσωπο.

via

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

Ο Βόρειος Πόλος σε 200 εικόνες δέους

Βγήκε και αυτό! Το στυλό που δεν σε αφήνει να κάνεις ορθογραφικά λάθη!